Meerdaagse Reizen

12-daagse klassiek Griekenland

Uitverkocht!
Waar:
Griekenland
Datum:
21-09-2019 t/m 02-10-2019
Aanvang:
14:20 uur
Kosten:
€ 1255.00
Voor wie:
Leden van PV Nuon
Contactpersoon: Peter Marcus E-mail: info@pvnuon.nl Telefoonnummer: 088-0983215 (maandag t/m donderdag)

12-daagse reis klassiek Griekenland  21 september - 2 oktober 2019

Weer zo een verzorgde reis. Nu naar het mooie vaste land van Griekenland. 

Griekenland of zoals het Shipwreck beachland officieel heet de Helleense republiek is te vinden in Zuidoost-Europa op het meest zuidelijke deel van het Balkanschiereiland maar het land behoort niet tot de Balkan regio. Griekenland bestaat uit een schiereiland en ongeveer 3.000 kleinere eilanden die verdeeld liggen voor de kust van Griekenland in de Middellandse Zee.

De geschiedenis van Griekenland, met name in de oudheid, heeft een belangrijke en een bepalende rol gespeeld voor de rest van de westerse wereld. Deze geschiedenis begint rond de achtste eeuw voor Christus. Uit archeologische vondsten ne de werken van Homerus zijn we behoorlijk wat te weten gekomen over de Grieken tijdens de oudheid. Een aantal van de verhalen van Homerus zijn direct te koppelen aan archeologische vindplaatsen. Belangrijke mijlpalen in de Griekse oudheid waren de Trojaanse Oorlog, de Perzische oorlogen, de Democratie van Athene, het Hellenisme en de verovering van Griekland door de Romeinen. Met de verovering van Griekenland door de Romeinen komt een einde aan het oude Griekenland. Eerst wordt Griekenland een onderdeel van Het Romeinse Rijk en later gaat het eeuwenlang deel uitmaken van het Byzantijnse Rijk. In deze periode die meer dan 1.000 jaar duurde was Griekenland niet veel meer dan een onbelangrijke provincie. In de vijftiende eeuw werd Constantinopel veroverd door de Turken en niet veel later werd het vaste land van Griekenland onderdeel van het Ottomaanse Rijk. De eilanden volgden in de jaren en eeuwen hierna. Het zou tot de zeventiende eeuw duren voordat Kreta veroverd werd. De Ottomaanse overheersing wordt gezien als een zwarte bladzijde uit de Griekse geschiedenis. Veel mensen werden onteigend en gedwongen dwangarbeid te verrichten. In het begin van de negentiende eeuw was er een grote opstand die uiteindelijk in 1930 leidde tot een onafhankelijk Griekenland. De eerste 133 jaar was Griekenland een monarchie maar de koning werd in 1965 ontslagen en Griekenland werd een republiek. Vandaag de dag is Griekenland onderdeel van de Europese Unie, betaal je er met de euro en is het één van de Schengenlanden.

Dag 1: Vertrek (21/09)
Vlucht naar Athene met aansluitend transfer naar het hotel alwaar diner en overnachting.

Dag 2: Athene op z’n mooist!
We nemen de hele dag de tijd om de mooiste bezienswaardigheden van Athene te bezoeken. We beginnen met een stadsrondrit om een goede indruk van de stad te krijgen. Athene, dat is meer dan drieduizend jaar geschiedenis, dus de rondrit voelt als het rijden door een openluchtmuseum. Aansluitend rijden we door naar de Akropolis, de bekendste bezienswaardigheid van Athene. We zien de belangrijkste gebouwen; oa het Parthenon en het Erechtheion. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Nationaal Museum. Diner en overnachting in Athene.

Dag 3: Epidaurus en Mycene
We laten Athene voorlopig achter ons en vertrekken richting Tolo.
Onderweg brengen we een bezoek aan het adembenemende theater van Epidaurus, het best bewaarde theater van Griekenland en geldt als het mooiste ter wereld. Het biedt plaats aan 14000 toeschouwers en is beroemd vanwege de buitengewone akoestiek. Tevens bezoeken we vandaag de burchtruïnes van Mycene met de beroemde leeuwenpoort. Diner en overnachting in Tolo.

Dag 4: Nafplion en Palamidi
Vandaag doen we Nafplion nog aan. Het prachtige stadje is bekend als één van de meest pittoreske steden van de Pelloponnesos. Het was van 1829 tot 1834 de eerste hoofdstad van Griekenland en speelde hierdoor een belangrijke rol in de geschiedenis van het moderne Griekenland. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de Palamidi, het grootste vestingcomplex in Griekenland. De middag is ter vrije besteding. Diner en overnachting in Tolo.

Dag 5: Cruise Hydra – Spetses
Er staat vandaag een volle cruisedag op het programma. We varen naar de eilanden Hydra en Spetses voor de kust van de Peleponnesos. Op het autovrije Hydra vindt alle vervoer per ezel plaats. De naam ‘Hydra’ heeft het eiland te danken aan het feit dat hier in de oudheid veel waterbronnen waren. Hydra heeft een rijke geschiedenis en dat merk je direct bij aankomst in de haven van Hydra. Bij het binnenvaren in de pittoreske haven zie je traditionele herenhuizen, kantelen, de marine-academie en musea. De huizen op Spetses hebben een zekere aristocratische stijl, die bewijst dat de inwoners van het eiland rijke mensen waren. Al deze huizen heb hun oorspronkelijke traditionele stijl bewaard en zijn mooi om te zien. Erg leuk zijn de gezellige terrasjes en allerlei winkeltjes die verspreid liggen rond de haven van beide eilanden. Vanaf het blauwe water heeft u een prachtig zicht op de eilanden. Diner en overnachting in Tolo.

Dag 6: Via Sparta en Mistras naar Olympia
We rijden naar Mistras. Nu is het een spookstad maar destijds was het de hoofdstad van het Byzantijnse Morea. Mistras wordt ook “het laatste Griekse wonder” genoemd. We rijden naar boven en bezoeken uitgebreid de oude Byzantijnse stad. Door de wijngaarden en de Taygetos bergen rijden we naar Sparta dat vanaf de 6de eeuw v. Chr. zo “Spartaans” ging leven dat er geen monumenten werden gebouwd en dat het ons vandaag de dag moeilijk voor te stellen is dat de macht van Sparta zo groot was. Diner en overnachting in ons hotel in/nabij Olympia.

Dag 7: Olympia - Delphi
In de oudheid werden in Olympia om de vier jaar spelen gehouden ter ere van de oppergod Zeus. Deze spelen waren zo belangrijk, dat er oorlogen voor werden onderbroken. Hier wordt nog steeds het olympische vuur met zonnespiegels ontstoken. We bekijken onder meer het gymnasium en de Heratempel. Ook zien we in het museum beroemde klassieke beelden. Na ons bezoek aan Olympia rijden we naar Delphi alwaar we aan het eind van de middag arriveren voor diner en overnachting.

Dag 8: Delphi en Kalambaka
Delphi is in Griekenland één van de hoogtepunten van het antieke Hellas. We bezoeken de archeologische site en het museum. De godsdienstige en geestelijke uitstraling die van deze oude orakelplaats uitging reikte tot ver buiten de Helleense wereld. In een echt verbijsterende omgeving klampt het heiligdom van Apollo zich vast aan de flanken van de Parnassos, wellicht een van de meest majestueuze bergen in Hellas. Geen wonder dat de oude Grieken dit oord beschouwden als het middelpunt, de navel, van de wereld. Vanmiddag rijden we door de prachtige vallei van Tempi. De breedte van deze vallei is ongeveer 10 kilometer en bevindt zich tussen de bergen Ossa en de Olympus. Heel beroemd is de hangbrug over de Pinios rivier die dagelijks door heel veel Griekse en buitenlandse toeristen bezocht wordt. Het uitzicht is naar de groene omgeving met platanen, cipressen en weelderige planten en doet werkelijk sprookjesachtig aan. Diner en overnachting in Kalambaka.

Dag 9: Meteora: Byzantijnse kloosters en Iconen
Na het ontbijt vertrek naar de Metéora, spectaculaire rotsmassa waar de Byzantijnse kloosters op gebouwd zijn. Ze zijn beschilderd met wondermooie wandschilderingen. Meteora is een van de meest opvallende en indrukwekkende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO. Na de heilige berg Athos, is het het meest belangrijke kloostercentrum van Griekenland. In de 11e eeuw, kwamen de eerste kluizenaars op de onbetreden pieken van de imposante rotsen en bouwden de "Skiti" van Doupiani. Vierentwintig kloosters hebben zich vanaf toen in meer dan 600 jaar verspreid over de rotsen en ze zijn nog steeds in gebruik. Door eeuwenlange wind - en watererosie hebben de rotsformaties hun specifieke uiterlijk gekregen. Met netten aan touwen en houten ladders van soms wel 40 meter lang transporteerden de monniken de benodigde goederen én personen naar boven. ’s Middags rijden we naar ons hotel in Tolo alwaar diner en overnachting.

Dag 10 en 11: Ter eigen invulling
2 dagen ter eigen invulling bij uw hotel in Tolo. Tolo is een gezellige, toeristische plaats waar vooral Grieken op vakantie komen. Het heeft een mooi zandstrand. Het water is erg schoon en helder en de zee is ondiep. In het centrum zitten veel restaurants en bars.

Dag 12: Kaap Sounion en weer naar huis (02/10)
Uitchecken en dag ter eigen invulling. In de loop van de middag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Schiphol.
(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

INBEGREPEN

 • Vlucht Amsterdam – Athene v.v. inclusief 15 kg ruimbagage p.p.
 • Luchthavenbelasting!
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Alle vervoer per comfortabele touringcar.
 • 11 nachten in goede middenklasse hotels
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner).
 • Lunch op dag 9.
 • Begeleiding door een Nederlands sprekende reisleidster tijdens rondreis.
 • Volle dagcruise Hydra – Spetses.
 • Entreegelden (zie entreegelden hieronder)
 • Calamiteitenfonds - SGR

NIET INBEGREPEN

 • Annuleringsverzekering.
 • Reisverzekering.
 • Vliegtax of brandstof toeslag indien dit wordt ingevoerd welke zullen wij gaan doorbereken.

VLUCHTSCHEMA
Amsterdam – Athene 16.20-20.35 uur
Athene – Amsterdam 20.35-23.10 uur
Vluchttijden kunnen wijzigen

ENTREEGELDEN
De volgende entreegelden zijn inbegrepen:
ACROPOLIS – MUSEUM, EPIDAURUS, MYKHNES, PALAMIDI NAFPLIO, MISTRAS, SPARTI MUSEUM, ANCIENT OLYMPIA, DELPHI, METEORA.

REISSOM
€ 1255,00 per persoon.

TOESLAGEN
1-eenpersoonskamer toeslag € 229,00 (beperkt aanwezig)

Als je boekt, gebruik dan alle namen die in je paspoort of ID kaart staat. Deze gegevens komen op je vliegticket en als daar een fout in zit, dan zijn kosten voor wijziging voor eigen rekening. Krijg je een nieuw paspoort of ID kaart vul dan je oude paspoortnummers in en stuur uiterlijk vier weken voor vertrek je nieuwe paspoort of ID nummers. 
Gebruik ook niet je telefoonnummer van thuis maar altijd je mobielnummer. Zo kunnen wij je altijd bereiken. Verder adviseren wij niet een e mail te gebruiken van je werk maar altijd waar je je e mail kunt uitlezen. Zo blijf je op de hoogte want de meeste informatie sturen wij per email. 

Er is een aanbetaling van € 50,00 per persoon die via Ideal betaald moet worden. 

Indien de reis is volgeboekt stuur dan even een mailtje. Wij kunnen dan even kijken of we nog kunnen bijboeken!

Helaas is het niet meer mogelijk voor dit evenement te reserveren. Het evenement is namelijk uitverkocht.
‹ Terug naar overzicht