Meerdaagse Reizen

21-daagse Sri Lanka 20 februari 2019

Kan alleen nog op aanvraag
Waar:
Sri Lanka
Datum:
20-02-2019 t/m 12-03-2019
Aanvang:
16:15 uur
Kosten:
€ 2.298.00
Voor wie:
Leden van de PV

 

21-daagse Sri Lanka nu het hele eiland 

Deze reis hebben wij al een keer eerder ondernomen maar toen mochten wij het mooiste gedeelte, het noorden van Sri Lanka niet in.

Nu kunnen we zonder angst het hele eiland verkennen en is deze reis op drankjes en persoonlijke uitgave na, een zeer complete reis.
We weten zeker dat iedereen weer zijn ogen zal uitkijken.  

Sri Lanka, het vroegere Ceylon, betekent letterlijk het “gezegende eiland”. Dit tropische paradijs in de Indische Oceaan heeft heel wat te bieden; een gevarieerde natuur, een eeuwenoude boeddhistische cultuur, prachtige natuurparken, uitgestrekte stranden en dit in combinatie met een vriendelijke en hartverwarmende bevolking… Sri Lanka zal voorgoed een plekje in je hart veroveren!

Dag 1: naar Sri Lanka
Vlucht met Quatar Airways van Amsterdam naar Colombo.

Dag 2: Aankomst Negombo
Transfer naar jehotel in Negombo. Na de lunch checken we in en heb je wat vrije tijd. Aan het eind van de middag gaan we Negombo verkennen. Negombo is een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune en uitgestrekte mangrovebossen. Negombo staat ook wel bekend als ‘klein Rome’ door de vele kerken. We zien o.a. de katholieke St Anna Kerk en de ‘Little Rome’ kerk. Deze kerk is gebouwd in de periode dat de Portugezen in Sri Lanka zaten en valt op door zijn vorm en grootte. We bezoeken verder de bazaar en vismarkt.

Dag 3: Olifantenweeshuis Pinnawela – Anuradhapura
Na het ontbijt vertrekken we uit Negombo en rijden we naar het olifantenweeshuis in Pinnawela. We door het prachtige tropische binnenland naar de oude koningsstad Anuradhapura. We arriveren in de loop van de middag in Anuradhapura en brengen een bezoek aan de tempel van Mihintale, waar in de tweede eeuw voor Christus het boeddhisme naar Sri Lanka werd gebracht.

Dag 4: Anuradhapura – Jaffna
Na het ontbijt gaan we Anuradhapura verkenne. Anuradhapura was lange tijd het politieke en culturele centrum van het land. Tegenwoordig bestaat de stad uit twee gedeeltes; enerzijds de antieke ruïnestad met diverse cultuurhistorische monumenten, anderzijds de moderne nederzetting. In de ochtend bezoeken we de beroemde opgravingen, het ‘loverstempeltje’ Isurumuniya, de ‘Bo-Tree’, één van de oudste bomen ter wereld, de indrukwekkende stoepa Ruwanmelisseya en vele bezienswaardige restanten uit een bloeiend verleden. Vervolgens reizen we noordwaarts naar Jaffna alwaar we aan het eind van de middag arriveren.

Dag 5 en 6: Jaffna
Jaffna is de hoofdstad van de Tamil regio in noord Sri Lanka. Het is gedurende 26 jaar het strijdtoneel van een oorlog is geweest. Deze oorlog eindigde in 2009. Tegenwoordig ben je hier helemaal veilig. Het gebied is anders dan de rest van Sri Lanka heel wijds met erg veel vogels waaronder flamingo’s. Je bent op dit schiereiland omringd door water. De stad is verrassend groen met pittoreske straatjes, koloniale buitenwijken en prachtige tempels en kerken. Jaffna ligt dichter bij India dan bij Colombo. De Indiase invloeden hier vallen gelijk op. Er lopen koeien op straat en de tempels zijn kleurrijker. Maar hoewel er een zeker beetje van India in Jaffna te vinden is, heeft de stad zijn eigen unieke identiteit. Tijdens een stadswandeling zien we o.a. de Nallur Kandaswamy Kovil, deze enorme hindoe-tempel is één van de belangrijkste hindoeïstische religieuze gebouwen in Sri Lanka. Er lopen vriendelijke priesters, waarvan sommigen Engels spreken, die vragen over de tempel en de tradities beantwoorden. Bezoekers moeten hun schoenen uit trekken. Mannen moeten ook hun shirt uit doen. Het Jaffna Fort, bergt een stukje Nederlandse geschiedenis. Grote delen van dit indrukwekkende complex zijn onlangs gerestaureerd. Het Fort was ooit een van de grootste Nederlandse forten in Azië. Het werd gebouwd in 1680 op de plek waar eerst een oud Portugees fort stond. Vanaf het fort heb je mooi uitzicht over de lagunes. Ook zien de ruïnes van het koninklijk paleis.

Dag 7: Naar Trincomalee
Na het ontbijt checken we uit en reizen we naar je accommodatie in Trincomalee alwaar we in de loop van de middag arriveren. Trincomalee ligt aan de oostkust van Sri Lanka en is een kleine opkomende badplaats. Hier heeft het massatoerisme nog geen voet aan de grond gekregen. We betrekken ons hotel aan de kust. Na het inchecken bezoeken we het stadje. We zien o.a. de Koneswatram Tempel en Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort in Sri Lanka.
In februari en maart kun je hier met walvissen zwemmen.

Dag 8: Pigeon Island
We brengen een bezoek aan pigeon Island. Kristalhel der water, kleurrijk marineleven, witte koraalstranden en een rijke onderwaterwereld maken van Pigeon Island National Park een idyllisch eiland. Het is een prachtig eiland waar je kunt genieten van een heerlijke stranden, wandelingen over rotspaden en kraakhelder water. Snorkelen is hier een leuke manier om kennis te maken met Sri Lanka’s onderwaterwereld met meer dan 300 soorten kleurrijke exotische vissen en zeeschildpadden. Vergeet niet om waterschoenen mee te nemen; tussen het zand ligt koraal en in de zee liggen rotsen.

Dag 9: Trincomalee – Polonnaruwa – Sigiriya 
We vertrekken uit het bijzondere noorden van Sri Lanka en rijden naar Polonnaruwa. We maken een stadstour door deze indrukwekkende ruïnestad. Hier vinden we de restanten van het koninklijk paleis, zoals het bad, de beroemde liggende Boeddha en het schitterende beeld van koning Parakramabahu. Rondom de stad liggen eindeloze rijstvelden tegen een achtergrond van steenrotsen. Hierna rijden we verder naar Sigiriya alwaar we ons hotel betrekken.
Dag 10: Minneriya National Park met jeepsafari Na een vroeg ontbijt maken we een jeepsafari door het Minneriya National Park. Honderden olifanten komen bij de Minneriya waterplaats bijeen om zich te wassen en te voeden, dit wordt ook wel The Gathering genoemd. Het Minneriya National Park is 89 vierkante kilometer groot en dankzij de struiken, bossen, moerassen en open vlaktes is het een goede plek voor olifanten. In het nationale park leven ook vogels, herten, apen en luipaarden. Tevens zijn hier herten en wilde varkens evenals zeldzame vogelsoorten te bewonderen. Vervolgens reizen we naar Habarana. Hier maken we een bootsafari over het Hiriwadunna-meer. Liefhebbers kunnen een olifantentocht maken (niet inbegrepen). Diner en overnachting in Sigiriya.

Dag 11: Sigiriya – Dambulla rotstempel
We brengen een bezoek aan de beroemde Leeuwenrots in Sigiriya, één van de meest imponerende plaatsen van Sri Lanka. We beklimmen de rots en zien de resten van diverse fresco’s halverwege de opgang. Bovengekomen zien we de restanten van het paleis en kunnen we genieten van een geweldig uitzicht. Na de lunch (niet inbegrepen) bezoeken we de Dambulla Grottempel. De voor de Tamils gevluchte koning Valagam Bahu vond hier zijn ideale schuilplaats. Toen hij later de stad heroverd had, liet hij uit dankbaarheid de grotten ombouwen tot tempels.
De koningen die na hem kwamen sierden de grotten op met talloze Boeddhabeelden en schitterende fresco’s, waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn! Diner en overnachting in Sigiriya.

Dag 12: Kruidentuin – Kandy
Na het ontbijt vertrekken we naar Kandy, onderweg bezoeken we een kruidentuin alwaar je uitleg krijgt over kruiden en specerijen en hun geneeskrachtige werking. In de tuin wordt een en ander over het verbouwen van deze planten uitgelegd door een medewerker van de plantage. Vervolgens rijden we naar Kandy. Vanmiddag verkennen we Kandy, de laatste koningsstad. De stad is magnifiek gelegen tussen de heuvels van het centrale bergland en aan een klein stadsmeer. Kandy is het centrum van de traditionele cultuur van Sri Lanka. We bekijken de beroemde Tempel van de Tand, waar de linkerbovenhoektand van Boeddha volgens de overleveringen wordt bewaard.

Vanavond staat er, om van deze cultuur te proeven, een wervelende culturele show (muzikanten en acrobatische dansers) op het programma. Diner en overnachting in Kandy.

Dag 13: Botanische Tuin – Theeplantage – Ramboda waterval – Nuwara Eliya
’s Morgens bezoeken we de koninklijke botanische tuin in Peradeniya met een enorme variëteit aan planten en bomen. Een heerlijke plek om lekker te struinen en te genieten van de kleuren en geuren van het overweldigende groen. Vervolgens reizen we door naar het hooggelegen Nuwara Eliya. Onderweg wordt het landschap steeds groener. We passeren de Ramboda waterval waterval. We worden omringd door de prachtige kleuren van de theeplantages. Naast de beroemde Ceylon thee, is het hoogland door zijn koelere klimaat ook zeer geschikt voor het verbouwen van vele andere soorten groenten en fruit als aardappels, wortels en aardbeien. Deze plaats was voor de koloniale Britten ‘the place to be’. Hier wordt een belangrijk deel van ’s werelds beste thee geproduceerd. We bezoeken een theeplantage met fabriek alwaar je uitleg krijgt over de verbouwing en verwerking van thee. Na de rondleiding gaan we de verfijnde Ceylon thee proeven. Overnachting in Nuwara Eliya.

Dag 14: Horton Plains
We bezoeken vandaag met terreinwagens het National Park Horton Plains; op deze ongerepte hoogvlakte van meer dan 2000 meter hoogte is het landschap heel anders da n in de rest van het land. Het is een natuurreservaat gelegen op een plateau op 2.100m hoogte. De uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Er leven vele zeldzame dieren In het zuiden van de Horton Plains National Park ligt World’s End. Hier eindigt het plateau in een diepe afgrond van 870m, met een fantastisch uitzicht. Diner en overnachting in Nuwara Eliya.

Dag 15: Ella – treinrit – Ravana waterval – Yala 
Vertrek uit Nuwara Eliya We reizen per trein van Nanu Oya naar Ella en bezoeken de Ellakloof en de indrukwekkende Ravana Ella wat erval Deze watervallen bevinden zich een paar kilometer buiten het dorp en worden door de locals gebruikt als openbare badkamer. Onderweg reden we langs prachtige diepe dalen en intens groene bergen. Veel mensen komen naar de Ravana Waterfalls om te pootje baden, te zwemmen en of te douchen. Het is een geweldig leuk schouwspel van spelende Sri Lankaanse kinderen, wassende ouderen en zwemmende toeristen. Met een beetje geluk komt er een hele kolonie apen mee pootje baden. Geweldig om te zien! Diner en overnachting in Yala.

Dag 16: Yala National Park
Na een vroeg ontbijt maken we een jeepsafari door het Yala Nationaal Park, dat in 1900 werd opgericht als wildreservaat. Het kreeg in 1938 de officiële status van nationaal park. Het is het meest bezochte park van Sri Lanka en dat is niet voor niets. Hier vind je de grootste populatie luipaarden ter wereld, al zijn 35 exemplaren nog steeds lastig te spotten op zo’n groot oppervlak. Meer kans heb je om een olifant, krokodil, buffel of beer te zien of een van de 43 andere zoogdieren, maar vergeet ook niet omhoog te kijken, want met 215 vogelsoorten hangt er altijd iets in de lucht. Het park heeft een oppervlakte van 1200 kilometer van bush, lagunes en rotspartijen.

Een bezoek aan Yala National Park wordt gezien als één van de hoogtepunten van een bezoek aan Sri Lanka. Diner en overnachting in Yala.

Dag 17: Sinharaja Regenwoud
Midden in de laaggelegen natte zone van het eiland ligt Sri Lanka’s laatste echte regenwoud; het Sinharaja Forest Reserve. Dit beschermd natuu rgebied leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling. De wandeling route leidt tot de Mulawella bergtop en duurt ongeveer 1 tot 2 uur. In het oosten van het reservaat ligt de Hinipitigala berg, met een hoogte van 1.171 meter. De route is betoverend en laat je kennis maken met het adembenemende tropische regenwoud waarbij apen letterlijk aan lianen slingeren. Deze boswachters beschikken over veel natuurkennis en kunnen alles vertellen over de verschillende, bijzondere dieren die het woud rijk is. Het Sinharaja reservaat is een leefgebied voor 160 verschillende vogelsoorten; een paradijs voor vogelaars! Daarnaast kent het park 8 endemische zoogdieren, zoals de reuzeneekhoorns en de paarsgezichtbladapen. Na ons bezoek aan Sinharaja reizen we verder naar de zuidkust. Onderweg naar ons resort zien we paalvissers. Aan het eind van de middag arriveren we bij ons resort aan de zuidkust van Sri Lanka nabij Galle alwaar we 3 nachten  erblijven.

Dag 18: Galle
Na het ontbijt brengen we een ebzoek aan het nabijgelegen Galle.Galle is een historisch stadje. In de stad valt nog veel te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. In deze tijd was Galle de belangrijkste havenstad van Sri Lanka. Daarom werd in 1663 door de Nederlanders een 36 hectare groot fort gebouwd, dat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst staat. Dit fort heeft tijdens de tsunami van 26 december 2004 zijn dienst bewezen; het heeft een groot deel van de stad beschermd door de golf aanzienlijk af te remmen. De Nederduits Gereformeerde “Groote Kerk”, oorspronkelijk gebouwd in 1640 en herbouwd rond 1755, heeft een vloer met daarin diverse grafstenen van de oude Nederlandse begraafplaatsen. Ook bezoeken we het Dutch Cultural Museum en het National Marine. De middag is ter eigen invulling.

Dag 19: Ter eigen invulling
Ter eigen invulling. Lekker bijkomen aan het strand en/of een dolfijn- of walvistour maken bij een van de aanbieders in het stadje. Vanuit Koggala kun je ook een fantastische boottocht maken over het meer van Koggala. Langs de oevers van het meer wonen vissersfamilies; op een eiland ligt een boeddhistisch klooster. Iedere bestuurder van een scootertaxi weet de aanlegplaatsen van de boten te vinden.

Dag 20: Weer naar huis
Na het ontbijt vertrekken we naar Colombo. Onderweg brengen we een bezoek aan een schildpaddenfarm. Aangekomen in Colombo, maken we een stadstour. Colombo is de grootste stad van Sri Lanka. De stad is tevens de hoofdstad van de Westelijke Provincie en het gelijknamige district Colombo. De stad zelf heeft 642.163 inwoners. Het is een multiculturele stad met onder andere Singalezen, Tamils, Sri Lankaanse Moren en Maleisiërs. Ook zijn er verschillende godsdiensten vertegenwoordigd zoals onder andere het Boeddhisme, het Hindoeïsme, het Christendom en de Islam. De oudere gebouwen herinneren aan de tijd van de Portugezen (16e eeuw), de Nederlanders (17e en 18e eeuw) en de Britten (19e en 20e eeuw). Een bekend bouwwerk uit de Nederlandse tijd is de Wolvendaalsche Kerk. We dineren in Colombo en hierna heb je tijd om je op te frissen in ene hotel alwaar een aantal kamers zijn gereserveerd. Rond middernacht transfer naar de luchthaven.

Dag 21: Weer thuis
Rond het middaguur kom je weer aan in Amsterdam.

Wijzigingen in het programma of vluchtgegevens zijn voorbehouden.

REISSOM € 2.298,00 – per persoon.
– 1-persoonskamertoeslag € 549,00

INBEGREPEN
– Vlucht met 1 overstap
– Vervoer in Sri Lanka per moderne air-conditioned touringcar
– Excursieprogramma als aangegeven onder leiding van een Engelstalige reisleider nu en dan bijgestaan door lokale gidsen.
– Entreegelden volgens programma.
– Pinnawala Elephant Orphanage / Anuradhapura / Polonnaruwa / Minneriya National Park / Sigiriya Rock Fortress / Dambulla Cave Temple / Temple of the Tooth Relic / Cultural show  / Botanical Gardens /Horton plains National Park / Sinharaja Rain Forest / Yala National Park.
– 18 overnachtingen in op basis van een gedeelde 2-persoonskamer met douche/bad en toilet.
– Verzorging in hotel op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner).
– Fooien voor chauffeur, hulp van de chauffeur, koffersjouwers, hotels en station.
– Calamiteitenfonds/ANVR/SGR

NIET INBEGREPEN
– Annuleringsverzekering en reisverzekering (kunnen wij voor je afsluiten, stuur ons een mail.
– Visum (ca. € 50,00) (we kunnen dit regelen via onze touroperator).
- Eventueel per persoon een ruimere zit. Prijs voor retour is € 158.00 per persoon. Let op, we moeten het aanvragen, dus we kunnen het niet garanderen, want vol is vol. 

Dit is belangrijk. Dus voor je gaat boeken, pak je paspoort. 
Vul tijdens het boeken in;  je eerste voornaam en achternaam zoals in het paspoort staat vermeld.  Niet de naam van je partner er bij vermelden. Tevens geboorte datum en je pasnummer. 
Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Sri Lanka.
Verder gebruik je een email van thuis en je 06 nummer zodat wij je altijd kunnen bereiken zelfs in Sri Lanka. 
Aanbetaling van € 100,00 per persoon zal via een automatisch incasso plaatsvinden. Let op, reis is volgeboekt, maar je kunt alleen nog boeken op aanvraag beschikbaarheid vlucht en hotel.

Kan alleen nog op aanvraag, stuur via contact formulier je lidnummer en gegevens. 

‹ Terug naar overzicht