Meerdaagse Reizen

9 daagse Baltische-landen 2019

Uitverkocht!
Waar:
3 landen - Litouwen, Letland en Estland
Datum:
15-06-2019 t/m 23-06-2019
Aanvang:
n.n.b.
Kosten:
€ 1.049,00
Voor wie:
Leden van PV Nuon
Contactpersoon: Fineke Hemme E-mail: fg.hemme@home.nl

Een reis waaraan je niet snel denkt, maar wat wel werkelijk een bijzonder mooie reis is. 
Baltische landen bestaat uit drie landen, nameleijk Litouwen, Letland en Estland.
In totaal kunnen er maar ongeveer 38 personen mee dus als je mee wilt dan moet je snel beslissen. 

Dag 1: Amsterdam-Vilnius
Vliegreis van Amsterdam naar Vilnius. Ontmoeting met je gids en transfer naar het hotel voor de komende twee nachten.

Dag 2: Vilnius – Trakai – Vilnius
Tijdens een stadstour maken we kennis met de kosmopolitische hoofdstad van Litouwen Het sfeervolle hart wordt gevormd door talloze gotische en barokke gebouwen. We zien o.a. de St Pauluskerk dat met fantastische barokk e voorstellingen is gesierd. In het stucwerk zijn duizenden personages, dieren en planten in mythologische en bijbelse voorstellingen te zien. Ook zien we de St. Anna Kerk, de kerk die Napoleon zo mooi vond dat hij wenste dat hij hem mee kon nemen naar Parijs. 's Middags gaan we naar de door meren omgeven stad Trakai voormalig hoofdstad van het toenmalige hertogdom Litouwen. De stad ligt in een prachtig natuurgebied met bossen en meren. We zien hier onder meer het waterslot, van waaruit het enorme Pools-Litouwse rijk veroverd en geregeerd werd. Na dit bezoek keren we terug naar ons hotel in Vilnius.

Dag 3: Vilnius - Kaunas – Klaipeda
We verlaten Vilnius en gaan op weg naar Klaipeda. Onderweg brengen we een bezoek aan het fraaie centrum van Kaunas, de tweede stad van Litouwen. In de loop van de middag komen we aan in Klaipeda, gelegen aan de Litouwse Oostzeekust en de belangrijkste haven van Litouwen. We maken een stadstour door het middeleeuwse centrum. We verblijven 2 nachten in Klaipeda.

Dag 4: Curonian Spit
Vandaag brengen we een bezoek aan de  unieke Curonian Spit die loopt van de Russische enclave Kaliningrad tot de Litouwse kust. Deze wonder  schone streek biedt een vreemd landschap van ‘wandelende’ duinen, dennebomen en beuken. Het schiereiland is 100 kilometer lang. We bezoeken Nida, een rustig dorpje aan de Russische grens dat omcirkeld wordt door duinen. Ook bezoeken we de heksenheuvel met fraaie houtsculpturen, de prachtige zandduinen en de sundial kalender. Aan het eind van de dag zijn we weer bij ons hotel in Klaipeda.

Dag 5: Klaipeda – Kruisheuvel – Rundale - Riga
Na het ontbijt vertrekken we uit Klaipeda en reizen we via de imposante kruisberg in Siaulai naar Riga. De Kruisheuvel in Siauliai is een nationaal bedevaartsoord. Door de eeuwen heen werden hier niet alleen kruisen geplaatst, maar ook beelden van de maagd Maria en duizenden kleine heiligenbeelden en gebedskettingen. Het precieze aantal kruizen is onbekend, maar wordt geschat op meer dan 50.000! Net over de grens met Letland bezoeken we het barokke Rundalepaleis. Het paleis werd gecreëerd door de Russisch-Italiaans architect Bartolomeo Rastrelli, die ook het winterpaleis van de Hermitage in St. Petersburg ontwierp. Het kasteel bestaat uit barokke zalen met schilderingen, tapijten en meubelstukken. Ook bekijken we de fraai aangelegde tuinen van dit ‘Versailles van Letland’. Aansluitend gaan we verder naar de Letse hoofdstad Riga voor de komende twee overnachtingen.

Dag 6: Riga en Ests Openluchtmuseum
Het silhouet van Riga met zijn vele torens verraadt de rijkdom die we in het oude centrum aantreffen. Al tijdens het Sovjet-tijdperk stond Riga bekend als de meest westerse stad van het immense USSR-rijk. We maken een uitgebreide stadswandeling  en zien de koepelkathedraal (de grootste kerk van de Baltische staten), het vrijheidsmonument, en de 14e eeuwse kruittoren. We genieten van de Jugenstilarchitectuur en bezoeken het interessante bezettingsmuseum. Natuurlijk bezichtigen we ook de St Pieterskerk, waarvandaan we een prachtig uitzicht hebben op deze voormalige Hanzestad. Na dit stadsbezoek rijden we naar het zeer bezienswaardige etnografische openluchtmuseum. Het geeft een perfect beeld van het oude Letland met authentieke woningen, boerderijen, windmolens, houten kerken en vissersdorpen.

Dag 7: Via het Gauja National Park en Parnu naar Tallin (Estland)
Na het ontbijt rijden we naar Sigulda, een stadje in het noorden van Letland aan de rivier de Gauja. De stad ligt midden in een uitgestrekte Natuurpark. We zien hier onder meer het door Teutoonse ridders gebouwde Turaida kasteel. Wat verder op de route pauzeren we in Pärnu. Pärnu wordt vanwege zijn strand en talrijke zomerse festivals wel officieus de "Zomerhoofdstad  van Estland" genoemd. Het is bovendien een kuuroord met een verleden dat teruggaat tot 1838, toen het eerste kuurbad werd geopend. Aan het eind van de middag arriveren we in Tallinn. (ca. 350 km).

Dag 8: Hanzestad Tallinn
Na het ontbijt gaan we Tallinn uitgebreid verkennen middels een stadswandeling. Tallinn is één van de best behouden middeleeuwse steden van Noord-Europa. De stad werd gesticht door de Vikingen, waarna het uitgroeide tot een rijke en levendige havenstad. In het grotendeels autovrije stadshart wandelen we door pittoreske klinkerstraatjes, langs pastel- kleurige huizen en oude stadsmuren met maar liefst 26 wachttorens. Een van de torens heet Kiek-in-de-kok, ‘’kijkje in de keuken’’ dat verwijst naar het uitzicht op de oude benedenstad. We zien o.a. de orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal, het raadhuisplein met het fraaie gotische stadhuis. Ook zien we het barokke Kadriorgpaleis, gebouwd door tsaar Peter de Grote. Tegenwoordig is het een kunstmuseum met buitenlandse kunststukken en een fraaie tuin. De middag is ter eigen invulling in het gezellige Tallinn.

Dag 9: Tallin-Amsterdam
Na een vroeg ontbijt transfer van  je hotel naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden

VLUCHTTIJDEN
Amsterdam-Vilnius: 10.20-13.40 uur
Tallinn-Amsterdam:  07.35-09.00 uur
Vluchttijden kunnen wijzigen 

INBEGREPEN

 • Vlucht Amsterdam-Vilnius en Tallinn-Amsterdam incl. luchthavenbelasting en 20 kg ruimbagage p.p.
 • Vervoer per comfortabele touringcar volgens het hele programma.
 • Begeleiding door een ervaren Nederlandssprekende gids van Vilnius tot en met Tallinn nu en dan bijgestaan door lokale Nederlanstalige gidsen.
 • 8 overnachtingen in nette 3-sterrenhotels op basis van een gedeelde 2-persoonskamer. Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer. 
 • Verzorging op basis van halfpension (8 x diner incl. koffie/ thee en water en 8 x ontbijt).
 • De entreegelden volgens programma*.
 • Calamiteitenfonds (SGR-ANVR)

* Vilnius Univeristy, Trakai castle, ferry to Curonian Spit, Rundale palace, Riga, ethnographic open air museum, Turaida castle, KUMU art museum  

NIET INBEGREPEN

 • Annuleringsverzekering / Reisverzekering
 • Vliegtax/brandstof toeslag zal worden doorberekend indien dit wordt toegepast

GRENSDOCUMENTEN
Voor een verblijf in de Baltische landen dient je paspoort of ID-kaart geldig te zijn tot na vertrek.

REISSOM
€ 1.049,00 per persoon
TOESLAGEN 1-persoonskamertoeslag € 198,00  

Vooruitbetaling is voor deze reis € 100,00 per persoon.
Restant zal 12 weken voor vertrek via een automatische incasso van je rekening worden afgeschreven.

Belangrijk om te lezen voor je gaat boeken:

 • Vul je eerste voornaam en achternaam in zoals in je paspoort of id-kaart staat beschreven. Pak deze voordat je gaat boeken er bij.
 • Vul je paspoortnummer in (krijg je een nieuw paspoort, dan vul je XXXXX in op die plaats)
 • Vul tevens je nationaliteit en je geboorte datum in
 • Een annuleringsverzekering is verplicht en dien je zelf af te sluiten nadat je van ons een factuur via je mail heeft gekregen (dit doen wij pas al de reis definitief door kan gaan) en we boeken je meteen op de vlucht. 

Boeken kan vanaf 23 augustus om 20:00 uur.

Helaas is het niet meer mogelijk voor dit evenement te reserveren. Het evenement is namelijk uitverkocht.
‹ Terug naar overzicht