Klassiek

Concert Stabat Mater 25 oktober 2019

Waar:
Concertgebouw in Amsterdam
Datum:
25-10-2019
Aanvang:
20:15 uur
Kosten:
€ 29.00
Voor wie:
Leden met partner/vriend(in) maximaal 2 personen
Contactpersoon: Alfred Nobel E-mail: pv-nuon-afd.utr@kpnmail.nll Telefoonnummer: 06-19697516

Stabat Mater

Op vrijdag 25 oktober is er weer een prachtig concert van het Amsterdams Gemengd Koor (AGK) in het concertgebouw in Amsterdam. Dan wordt uitgevoerd het Stabat Mater van Rossini en Szymanowski, Pater Noster en Vasks.
Zoals bekend is het Stabat Mater het aangrijpende verhaal over het intense verdriet van Maria die haar zoon Jezus aan het kruis ziet sterven. Dit Middeleeuwse gedicht is door meer dan 400 componisten op muziek gezet.

 

Het AGK laat twee Stabat Maters horen die enorm van elkaar verschillen, maar die allebei prachtig zijn.

Giaochino Rossini is van nature een operacomponist. En dat kun je in zijn Stabat Mater heel goed horen. Zijn Italiaanse temperament sleept ons mee van verstilde droefheid tot uitbundige hartstocht.

Karol Szymanowski – van Poolse afkomst- heeft zijn Stabat Mater gecomponeerd in Poolse ritmes en melodieën. Het AGK zal dit werk in het Pools zingen.

Na de pauze zal eerst het werk van P. Vasks,  Pater Noster ( het Onze Vader) klinken. Dit is een kort klassiek werk, dat hij in 1991 componeerde. Het heeft een zekere lichtheid, een soort vredige meditatie, als opluchting op de Sovjet overheersing die er eerder was. Dit alles onder begeleiding van het Nederlands Begeleidingsorkest dat weer onder leiding staat van de dirigent Paul Valk. Het belooft weer een bijzonder concert te worden!

De personeelsvereniging heeft weer prachtige zaalplaatsen gereserveerd en met een mooie subsidie betaal je slechts € 29.00 per persoon inclusief een drankje en garderobe.
Er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar.

Sluitingsdatum is 1 oktober.

‹ Terug naar overzicht